#blogg100 / Feminism / Fotoutmaning / Litteraturnörderi

Grodperspektiv på helgens samlande

#blogg100 inlägg 16

Här kommer min Fototriss!

”VECKANS TEMA
… är GRODPERSPEKTIVNu ska ni ta er ner på marken och se på omvärlden ur ett lägre perspektiv än ni är vana vid.”

Jag har inte varit så mycket i form att gå ut och leta motiv, jag är ofattbart trött och yr hela tiden. Så jag tar mitt favoritmotiv, fast ur grodperspektiv!

IMGP1525 IMGP1539 IMGP1546

Andras trissar kan du se HÄR!

Marit vill veta hur min helg varit, och den har bestått av vila med katter och bakande till pappas 90-års kalas. Det är helt galet hur trött jag är, när det nästan är övermäktigt att baka en till två kaksorter per dag, OCH INTE GÖRA NÅTT ANNAT! Inget jobb, inget annat hushållsarbete, inte ens gå utanför dörren. Det kan verka konstigt att jag då ändå tar på mig att baka. Men läkaren vill att jag ska GÖRA saker, så den här veckan blev bakandet min rekommenderade medicin…

Tur att familjen hjälper till, och rycker in när det krånglar. För det krånglar ganska ofta när hjärnan inte klarar av att förstå instruktioner. Inte ens till kakor som jag bakat så ofta att jag egentligen borde kunna göra dem sovande… Tur oxå att mina katter ställer upp på att vila med mig mellan kakorna… Nåväl, nu är kakorna bakade och förpackade och redo att fraktas till kalaset i morgon och jag är extremt nöjd med mig själv!

IMGP1529 IMGP1531 IMGP1536 IMGP1574Andras helg kan du se HÄR!

Eftersom jag ska vara på kalas större delen av dagen i morgon vet jag inte hur det går med bloggandet. Därför kör jag även Annikas bokbloggsjerka i dag. Den här helgen är det även en tävling, där det går att vinna en fin bokask. Om jag vinner vill jag ha den HÄR, den kommer att passa perfekt i vår drakgrotta!

Frågan  den här helgen är om alla bokläsare också behöver vara boksamlare!

Mitt svar är att det behöver en läsare inte vara. Tänk så smart att låna böcker på bibliotek, helt gratis, och ändå ha hur många böcker som helst att välja mellan, vilken lyx! Eller att läsa digitalt och bara ladda hem  för att läsa och radera om den inte var bra.

Jag, däremot, är en läsare som definitivt är en samlare, det vet ni som följt mig ett tag. Jag har samlat på mig böcker från det att jag lärde mig läsa vid fem års ålder. Från det har jag fått böcker och köpt böcker och nästan aldrig gjort mig av med en enda bok.

För flera år sedan bestämde jag mig för att rensa, då stod böckerna i dubbla rader i våra bokhyllor, och vi hade bokhyllor i alla rum, inklusive köket. Jag plockade ner alla böcker jag inte hade någon känslomässig bindning till, och förrådsställde dem i väntan på att skänka bort dem till ett antikvariat eller nått liknande. Sen flyttade vi för några år sedan och då förrådsställde jag resten av mina böcker i väntan på att vi skulle få upp bokhyllor i huset.

Nu är hyllorna uppe och nästan allt som jag förrådsställt (alltså även de som jag tänkt skänka bort) är uppe:

IMGP1564Som synes står fortfarande några kassar med böcker och väntar på att plockas in, och i morgon, när vi är på pappas kalas, tänker jag plocka med ytterligare några kassar med böcker… Som ni ser finns det fortfarande plats, Jipeeee! Och jag fortsätter fylla på min samling. I sovrummet har jag en bokhylla (visserligen inte så bred) och den är fylld av de böcker som jag köpt för mer än ett år sedan, mina hyllvärmare… En hel bokhylla som jag nu försöker beta av allt eftersom… Och de mer nyinköpta böckerna fyller ett eget litet skåp… Jag lider inte brist på läsmöjligheter…

Hur andra ser på att samla eller ej kan du läsa HÄR!

Efter det här mastodontinlägget och allt bakande blir dagens feminism kort och konsis: KROSSA PATRIARKATET!

54 tankar om “Grodperspektiv på helgens samlande

 1. Så jobbigt att vara så trött, men bra att du försöker fixa bak och annat ändå
  Bilderna på den lite brunare katten blev mina favoriter.

  Krya på dej. // Lissen

  Gilla

 2. Bilderna till trissen var riktigt bra, gillar ettan bäst. Den där draken ser ut att vilja sätta tänderna i katten;-)
  Hoppas du överlever kalaset imorgon nu när du jobbat så hårt med baket.

  Gilla

 3. Om en katt skulle titta så intensivt på en groda, som den gör på tredje bilden, då hoppar nog grodan iväg för allt vad hon är värd! Ser livsfarlig ut i grodperspektiv…

  Gilla

 4. Tror precis som din läkare att det är bra att göra något. Det gäller att hitta balansen bara, att det inte blir för mycket. Vila med dina katter o sköt om dig! Visst var det roligt att fota från grodperspektiv 🙂

  Gilla

 5. Du skriver att du är nöjd med att du kunnat baka trots din trötthet och det är väl just det läkaren ”vill komma åt”…..att du trots tröttheten kan göra något så att du känner dig nöjd att du nått ett mål. Oj så mycket böcker du har – skönt att du har katterna och böckerna.
  Ja så en familj som ställer upp. Fortsätt och vara rädd om dig.

  Gilla

 6. Dina katter är lika söta i grodperspektiv som vilket annat perspektiv. Duktigt att du orkar baka trots allt.
  Jag är såå avundsjuk på dina bokhyllor. Så underbart rum. 🙂 Kram

  Gilla

 7. Underbara bilder på kissekatterna. De är verkligen avslappnande när man vilar att höra deras spinnande och känna deras värme och mjukhet från pälsen.

  Gilla

 8. Vilka härliga bilder på katterna! Jobbigt att vara så trött hela tiden och kan tänka mig att det måste vara urjobbigt att ställa sig och baka när man känner så. Du kan med all rätt vara nöjd med dig själv! Hoppas du får vila mycket med katterna nu och du snart blir piggare!

  Gilla

 9. Verkligen maffigt bibliotek! Kul med alla foton på din blogg och vad många roliga fotoutmaningar det finns! Jag är själv alltför dålig på att komma ihåg att fota men gillade verkligen fototriss-tanken.

  Gilla

 10. Du är en sån här bråkig människa som lägger in massor bilder och text i fototriss trots att det bara ska vara tre bilder. Jag vågade inte göra det trots att jag hade massor med Lisabilder och jag hade gjort inlägget med många bilder. Men fick ta mig i kragen och skala av! 🙂 Men jag älskar dina kattbilder! Vad härligt det är med katter som kan hjälpa en när man inte mår så bra och att de finns där när man inte orkar/har möjlighet att ta sig ut och leta andra motiv! Och dina katter är så bedårande söta så det är bara härligt att få se dem…så ofta som möjligt! :O))

  Krya på dig / hoppas du mår bättre snart!

  Gilla

 11. fin triss 🙂
  så idag är du på kalas, hoppas att du orkar med det och inte tar ut dig alldeles
  min mamma är en samlare, inte bara läsare och själv har jag en hel del böcker i hyllorna
  kramar

  Gilla

 12. Just det förresten, jag har tydligen lyckats förvirra en del wordpressbloggare med en heltokig länk. Glöm den. Ibland har jag lyckats länka till min avatar också. WordPress är inte riktigt min grej 😛

  Gilla

 13. Du gjorde som jag… en ”innegrodegre”j eller vad det n u kan heta! Det går precis lika bra! Enkelt och smärtfritt ingen kladd i lerpölar och annat! GRATTIS till baket!

  Gilla

 14. Så fina kattbilder! Lycka är att ha husdjur.=) Duktigt av dig att lyckas baka trots hälsan, det är tufft när ingenting vill funka i kroppen. Önskar att du får känna dig lite piggare snart!

  Gilla

 15. ja tänk, vad dom sötnosarna ger en många möjligheter till att avbildas på olika sätt, här då enl temat. bra gjort.
  aino

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.