#blogg100 / Feminism / Fotoutmaning / Litteraturnörderi / Melodifestival

Bokhyllor och mellofinal!

#blogg100 inlägg 9

Jag är med i Marits Helgbildsutmaning, visa med minst en bild hur helgen varit. Och min helg har förstås handlat om mello. Finalen är avklarad, jag är inte alldeles nöjd, och framförallt är jag dödligt less på musiken… Jag brukar ju bli det, jag kollar mer för glittret och dramat och försöker låta bli att lyssna så mycket… Hur andras helg varit kan du se HÄR!

Som vanligt får ni ta del av mina livekommentarer på fejjan, det som står inom parentes är tillagt för att det ska finnas en möjlighet att förstå även utan att sitta och kolla programmet samtidigt…

Inget tips, det här är vad jag vill. YOHIO, Alcazar eller Ace till Eurovision Song Contest! Ace är vad dottern spelat hela veckan, och Ace är populär både på radio och på Spotify, det brukar vara ett bra tecken… För dig som inte kan/vill/orkar se i kväll, jag skickar med en kortversion som du kan kolla istället (du kan se den HÄR)

Gofika på plats!

20140308 mellofikan

Nuuuu köööööör viiiii!

Trååååååkig inledning, som muzak…. (Charlotte Perelli sjunger Wonderful Copenhagen som den lille havsfruen)

Det blev inte bättre när de poppade till det…

Till och med robotar är heteronormativ i den här genusfailande mellon… (De visade en liten ”robotfamilj” när de skämtade om robotröstande. Som förstås bestod av mamma, pappa och barn, där mamma hade tydliga rosa bröst… Som om robotar har kön och är däggdjur…)

 

1. (Deltävling 4) ”Natural” – Anton Ewald; TNT som ingångsmusik? Noll självinsikt eller? Men är det nån regel att de måste sjunga falskt? Kolla, här lånade Anton sina kläder! 

Skrevgreppet var borta! Tänk, han läste säkert mina statusar förra gången… (Fast andra bekanta såg greppet, så han hade nog bara minskat på dem…)

2. (Deltävling 1) ”Songbird” – Ellen Benediktson; Inte någon glatt kvittrande vårfågel precis…. Nej, vi ska inte skicka sådana här bidrag!

3. (Deltävling 4) ”Blame It On The Disco” – Alcazar  Se mig dansa fuldans här hemma, nu blev det kul!

IMGP1249

4. (Deltävling 3) ”Yes We Can” – Oscar Zia; Nu kommer den skumma kombon Barack Obama/ Sverigedemokraterna, och med samma svaga röst som Anton…

5. (Andra chansen)”Bröder” – Linus Svenning; Nu går jag och kokar te, jag orkar inte höra om bräääääder som blääääder igen… Jag lyssnar på den här istället….

6. (Andra chansen) ”Survivor” – Helena Paparizou; En till som läst mina statusar, lagt till guld i kläderna, så nu kanske jag ser henne… Hahaha, nu när jag ser henne tycker jag låten är mycket bättre!

IMGP1271

YOHIO, YOHIO, YOHIO! Kawaii…

7. (Deltävling 1) ”To the End” – Yohio; Han och Paparizou delar på samma skjorta… the Ark start! Jag gillar det här, jag kan bara inte låta bli! Det är drama, rockigt och fantastiskt medryckande!

IMGP1283

8. (Deltävling 2) ”Undo” – Sanna Nielsen; Pianot i början låter som vita stenen, så nu ser jag bara Fideli, inte Sanna… Helt klart rip off…

9. (Deltävling 2) ”Efter solsken” – Panetoz; Wop Wop! Värsta regnet! Gillar fortfarande deras styling, med svarta kostiymer, Converse och opmönstrade t-shirts… Jag gillar dem, de gör mig glad, de har kul på scen!

IMGP1344

10. (Deltävling 3) ”Busy Doin’ Nothin’” – Ace Wilder; Hilary Swank look alike och minst lika cool! Löööööv this! Jag vill ha det liv hon beskriver och jag tycker hon är härligt kaxig!

Mannen och dottern vill att Ace ska vinna, sonen Alcazar så då får jag hålla på YOHIO…

Abba-Medley är ju alltid bra, då blir det allsång! Charlotte har snyggaste melloklänningen hittills! Time goes by, so slowley…

IMGP1430

Hmm, tveksam för tyskarnas smak. Den rösten var väl bara för att Sverige ska skicka en låt som inte har en chans i ESC? (12 till Linus)

Alcazar, Alcazar, Alcazar!

Anders är nästan lika bra som holländare som när han är Tiffany… (Han fick lämna de holländska poängen, på härlig holelska…)

Bra med röstning, nu hinner jag ju fika!

Estland taktikröstar de med… (12 poäng till Linus)

Spanien borde ju gilla Alcazar, de hade ju ändå Baccara! Hur kan de förneka sin historia så… (inga poäng till Alcazar)

I fjol battlade Gina och Danny med Jedwards…. Lite skillnad, minst sagt… (när Nour och Anders sjunger hyllningar till sig själva på melodin till ”You”, vinnaren i fjol!)

Nu hoppas vi på Alcazar och Ace. Fast mest på Ace!

Ace, Ace, Ace!!!

Ähh, besviken… (Sanna vann…)

IMGP1469

Annika kör en bokbloggsjerka även den här helgen, och frågan den här gången är: Vilken bok kommer aldrig att finnas i din bokhylla?

Det här tyckte jag var en svår fråga. Jag är på gränsen till ”horder” när det gäller böcker. Jag har fortfarande kvar de böcker jag fick välja när jag var liten och skolbiblioteket rensade ut gamla böcker för att få plats med nya. Böcker som alltså sågs som gamla redan tidigt 70-tal…

Efter det har jag byggt på, byggt på och byggt på med andra böcker, av alla de slag. I olika perioder av livet har jag läst olika sorters böcker. Jag har läst erotisk litteratur, serier, självhjälpsböcker, astrologi, andlighet, psykologi, feminism och kokböcker. Faktaböcker, populärvetenskap, poesi och skönlitteratur.

Jag skulle kunna säga att Sci-fi och Fantasy inte finns i hyllan, men dels har jag Sagan om ringen och Liftarens guide till galaxen, dels delar jag hyllor med tre personer till och de läser nästan bara Sci-fi och Fantasy.

Så den här frågan var riktigt svår. Jag skulle kunna gå ner i detalj och säga att vissa författare inte står där. Jag har visserligen två Dan Brown, men jag är helt säker på att fler av hans böcker inte kommer att flytta in. Jag har en hel del erotisk litteratur (som Fanny Hill och Lady Chatterleys älskare) men 50 nyanser kommer inte att hamna i hyllan.

Och jag är alldeles helt säker på att det inte kommer att återfinnas några kärleksromaner från Harlequin i den. De är faktiskt de enda böcker i hela mitt liv som jag läst, baxnat och sedan slängt i soporna… Jag köpte på auktion en packe med 20 stycken och efter två böcker insåg jag att alla innehöll samma historia, det var bara namn och miljö som ändrades… Så, även om jag av misstag skulle läsa en sån igen så skulle den aldrig placeras i hyllan…

Vad andra inte har i sin bokhylla kan du läsa om HÄR!

Dagens feminism är sorg, stor sorg efter det som hänt efter en demonstration i Malmö med anledning av Internationella Kvinnodagen. Läs mer HÄR!

21 tankar om “Bokhyllor och mellofinal!

 1. Det var sørgelig lesning fra Malmø.
  Her var det heldigvis ingen som gikk til slike ytterligheter (tror jeg i allefall).
  Ha en fin kveld 🙂

  Gilla

 2. Ja glitter fick du ju inte se så mycket vad gäller vinnaren. Såg några låtar och tyckte att Ace var suverän åsså texten av den låten var ju riktigt cool.
  Yohio fick precis som ifjol helt fel låt att framföra. Instrumenten överösar ju honom helt. Inte hans fel, men låtskrivarnas eller personen som väljer låtar för artister.

  Å vad gäller böcker i våra hyllor så är vi helt överens.

  Gilla

 3. Jag genomled alla tio låtarna och hittade ingen jag gillade! Men jag höll på Yohio och det var ju att satsa på fel häst, han dränktes ju av musiken! Mycket roligare att det blev lite vårkänning idag och att folk vågade sig ut likt ett lämmeltåg!
  Ha en skön kväll!

  Gilla

 4. Är nyfiken på flaskan på första bilden, grönt te med granatäpple. Låter ju jättegott! Vart hittar man det?? Hoppar över resten av läsningen för Mello klarar jag mig utan 🙂 Som tur var, var det friidrotts-VM på 4:an som vi kunde kolla på 🙂

  Gilla

 5. De där teerna på flaska är så goda – bra val till en festlig kväll 🙂
  Jag tittade, som vanligt , på annat!
  Funderar nu själv på vad som inte skulle hamna i min bokhylla …

  Gilla

 6. ..men Sanna sjunger väldigt bra!!..Men Ace stack ut, och det gällde både uppträdandet , låttexten och hela framträdandet !!!. De två slogs om första platsen in i det sista..

  Gilla

 7. Kan man annat än ÄLSKA dina inlägg om mello? NEJ!!! dm är så härliga att läsa men det vet du och jag kunde inte låta bli att säga det igen 🙂 Helena var min favvo men ikke sann ikke gick hon vidare men men o vita stenen den älskade jag då jag var yngre 🙂 hi hi ha en skön måndag kram

  Gilla

 8. 2 poängs skillnad och vi skickar tävlingens yngsta tant istället för tävlingens äldsta tjej med attityd. Suck.
  För övrigt tror jag att Oscar – Anton – Robin skulle tjäna på att gå ihop, de ser likadana ut och slåss om samma målgrupp.

  Gilla

 9. Harlequin-böcker skulle ALDRIG hamna här hos mig heller, usch nej, det måste vara kvalité på både handling och språk i en bok
  usch ja, visst är det sorg efter en sådan händelse
  kramar

  Gilla

 10. Jag tycker man är lite farligt ute om man vägrar läsa en hel genre (utan att egentligen ha provat) och fördömer den, så jag tycker du gör rätt i att ha alla sorters böcker i dina hyllor 🙂

  Gilla

 11. Kul att läsa om dina åsikter om låtarna =)

  Sv: Ja verkligen! Yohio är en grymt bra artist! Är helt såld på hans låt ”Our Story”. Men i hans bidrag den här gången kunde man verkligen höra Andreas Johnsson… Eller Ulrik Munther… Men hoppas han tar sitt förnuft till fånga! Han har rösten, stilen, ja, allt.. Han kan klara sig utan mello.. =)

  Gilla

 12. Vi fick titta på på laptopen på Mello. Vår antenn har blåst ur kurs och vi KAN INTE hitta kanalerna igen… Hahahahahha… Kanske var det därför mellon blev lite avslagen för vår del? Nåja – det kunde kvitta i år kändes det som..

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.