Arg tant / Bokrecension / Fotoutmaning / Resor

Gilla Rov och en (skade)glad arg tant…

Torsdag, hemma, trött men ledig i morgon, så skönt!

”TORSDAGSTEMA – I like. Här kan du visa vad du gillar precis nu. Det kan vara mat, ett klädesplagg, väder, en situation, människor, ett nytaget foto, husdjur, … du väljer din nytagna bild som du blev mest nöjd med just nu! Det blir en chans att dela med dig av det där lite extra till oss andra.”

Det har varit en intensiv vecka, med tidiga morgnar och sena kvällar och långa möten. Jag har egentligen inte alls energi för det, så då gillar jag att jag  få utrymme för en långsam promenad på Kungsholmen längst vattnet. Fotat med mobilen så det är inte den bästa kvaliteten…:

20140218 mobilen karlberg

Karlbergs slott, där jag arbetat ibland i mitt tidigare liv…20140218 mobilen kungsholmen 1

Härliga färger på husen på Kungsholmen!

20140218 mobilen kungsholmen 2

Massor av härliga färger, det gillar jag!20140218 mobilen Vasastan

Spanar efter Karlsson på taket…

En av de andra dagarna befann jag mig i närheten av BPs jobb. Jag blir lite avis på henne, för det här gillar jag:

20140218 mobilen kran5 20140218 mobilen kran4 20140218 mobilen kran3 20140218 mobilen kran2 20140218 mobilen kran1Kranar, kranar, kranar i massor! Jag gissar att BP inte bara passerar dem dagligen, hon kan dessutom kolla in dem från sin arbetsplats… Det är annat än för mig som inte ens har något fönster i närheten av min arbetsplats och om jag skulle haft det skulle jag bara tittat ut på en liten parkeringsplats med helt ordinära bilar på…

Vad andra gillar ser du HÄR!

Bokrecension

Rov av SJ Bolton

Rov SJ Bolton

Det här var en ny bekantskap för mig. Ett tips på en bokblogg någon gång i våras. Jag är försiktig med tips, jag tycker det är svårt att veta vad som ska passa andra, och jag vet att många tips på författare jag får av andra inte alls passar mig när jag följer dem. Men jag läste om Bolton på flera bloggar och tänkte att det kunde vara något om passade mig.

Och det var det! Redan inledningen, när huvudpersonen ska begrava en älskad häst, drog in mig i boken och stämningen. Att det utspelar sig på Shetlandsöarna gillar jag, jag har en förkärlek för deckarhistorier som utspelas i ödsliga och karga bygder. Kanske för att jag själv gärna dras till den sortens natur och landskap. Ibland blir den röda tråden lite suddig i den här boken, ibland känns det som att vissa bitar lite tappas bort, ibland stämmer inte logiken fullt ut och ibland går det lite för fort för att jag riktigt ska kunna hänga med, men känslan som lever kvar efter att jag läst klart boken, den känslan är bra. Det är känslan av att jag varit med om en skröna, något som är för otäckt för att vara sant, och att det just därför kan vara sant, för ingen skulle någonsin misstänka det…

En bok att sträckläsa när stormen viner utanför fönstret, om du törs!

Min arga tant tar ledigt idag, det finns ingen ork att vara arg. Annars är det reklam som jag retar mig på och det kanske kan bli ett, eller två, eller en hel serie inlägg om stereotyopisk och normativ reklam. När jag vilat mig lite…

Min arga tant är ändå i smyg lite fnissigt glad i all sin ilska över att Professor Lena Halldenius, professor i mänskliga rättigheter, bekräftade min åsikt gällande SRs agerande gentemot sina programledare: ”Jag förklarade i telefon vad opartiskhet i värdefrågor betyder, att det inte är samma sak som att vara neutral eller inte ha en åsikt. Att konsekvent försvara demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter, till exempel, och tillämpa de principerna oavsett sammanhang, oavsett andra intressen och oavsett vem som kan gynnas eller missgynnas, är att vara opartisk. Men jag var också tydlig med att jag är kritisk mot Sveriges Radios hållning i den här frågan, att opartiskhetskravet används för att slippa ta ställning och ducka för viktiga frågor. Det är fegt och principlöst, säger Lena Halldenius till DN.” Läs hela artikeln HÄR!

Hihihi!

23 tankar om “Gilla Rov och en (skade)glad arg tant…

 1. Du var väldigt, väldigt nära min arbetsplats Freja, du satte nästan i knät på mig kan man väl säga. Å ändå såg jag dig inte och du inte mig heller. Nästan lite konstigt… Någon gång måste vi väl springa på varandra tycker jag;-)
  Såg du förresten att de har rivit det gamla fina klocktornet i stället för att bevara det. Såg det idag.
  Å du – stort tack för länken:-)

  Gilla

 2. Gillar också promenader, det är bra för kondisen men också för det psykiska välmåendet. Har du ett problem, lös det med en promenad.
  En annan gilla grej är lyftkranar, intressant. Varför?:)
  Kiki

  Gilla

 3. Många fina bilder. Karlbergsslott har jag nog aldrig sett förut, riktigt stort och långt..

  Det där med att fota främlingar på stan är inte så svårt, bara man inte trycker upp en kamera i ansiktet på folk. Jag brukar hålla avstånd och använda mig av zoom, eller så beskär jag bilden i efterhand. Du har all rätt att fota på offentlig plats. Vill jag ha en närbild så frågar jag om jag får ta en bild, har inte fått något nej…ännu 🙂

  Gilla

 4. vad skönt att du är ledig idag och kan gosa med dina älskade katter igen 🙂
  vilka härliga bilder och vilket magnifikt slott Karlsbergs slott är
  välkommen hem igen
  kramar

  Gilla

 5. Bra om man kan klämma in en promenad även om det inte känns som om man har tid – de gör gott!
  Himmel vad fönster det är på det slottet. Känns inte igen – tror inte jag har varit där någon gång.
  Kranar. Lyftkranar – en häftig fascination ni har, du och BP! 🙂

  Gilla

 6. Ahhh – Karlssonpåtakethusen!! Underbart! *ler* Jag kunde nästan skymta honom på något av taken! Hoppas du har en fin helg nu Freja, efter din långa vecka! Och du – Halldenius artikel lägger jag ut på Facebook!

  Kram

  Gilla

 7. Pingback: Nu ser ni mig | entomtastankar

 8. Pingback: Hepp! Dagens boktips är inte En gudabenådad bullshitter… | Freja funderar

 9. Pingback: Gilla, årets bästa böcker och återblick på julen. | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.