Bokrecension / Fotoutmaning / hyllvärmare / Inredning / Kaosutmaning 2014 / Musik

Tisdagsskräp, Varför tror du vi låter som vi låter

Tisdag och tisdagstema!

”Vilket skräp har ni hittat eller slängt eller sparar på? Fota på!”

IMGP9628Dottern (och tidigare sonens) säng nedmonterad. Transformeras på bara någon timme från att vara en trygg borg/ett säkert slott och en fantastiskt lekstuga för båda våra barn, till att vara skräp som vi nu på något sätt måste lyckas frakta till återvinningsstationen…

Vad för skräp andra visar kan du se HÄR!

Så en recension och det är en händelse som ser ut som en tanke, att jag recenserar just den här boken, när fotoutmaningen är skräp. För många i min omgivning har under åren tyckt att den musik jag lyssnar på är just skräp… Men inte jag, jag älskar det! Dags att recensera:

Svensk Punk 1977-81 Varför tror du vi låter som vi låter av Carlsson, Johansson och Wickholm

Svensk Punk

Den här boken kan jag inte recensera på ett objektivt sätt, den är alldeles för fylld av nostalgiska minnen. På ett sätt. På ett annat sätt har den här boken inget att göra med min bakgrund som punkare och de minnen jag har. Jag var inte punkare i Stockholm, jag hängde inte på Gallerian och till största del var det andra band jag lyssnade på än de som det skrivs om i boken.

Författarna har medvetet valt att begränsa sig till tre områden: Stockholm, Malmö/Lund och Göteborg, och då fattas alla de lokala banden som jag lyssnade på och var på konserter med. Samtidigt har jag förstås sett och hört flera av de ”stora” banden som presenteras i boken, som Ebba, KSMB, Kai Martin och Stick, Tant Strul, Pink Champagne med flera.

Boken är upplagd som en lång följd av citat, från personer som jag inte alls vet vilka de är, vilket jag tycker är lite trist. Dessutom visar citaten att det fanns en massa avundsamhet och agg inom punkrörelsen. Det känner jag inte alls igen mig i, där jag bodde höll vi få punkare definitivt ihop. Fast vi var ju inte så många.

Det är intressant att läsa om de regelrätta krigen mellan punkare och raggare, som inte var lika uttalade där jag bodde. Fast ändå rätt otäckt att ibland bli förföljd av en pimpad amazon, med fjuniga tonårskillar, som krypkörde bakom mig och hängde ut genom fönstren och skrek ”PUNKARJÄVEL”… Då hade jag gärna sett att jag hade några av stockholmspunkarna med mig…

Framförallt får den här boken mig att nostalgiskt sitta och bläddra bland alla mina singlar med mer eller mindre okända och obskyra band, och nu banne mig ska jag lägga över dem digitalt så jag kan kräma på här hemma ibland!

Så här påverkade ”Svensk Punk 1977-81 Varför tror du vi låter som vi låter” de utmaningar jag genomför:
Hyllvämare, ja!
Boktolva, nix.
Spänningsutmaningen, nix.
Kaosutmaningen, 15. Läs en bok vars omslag är mestadels gul, ja!
Bloggdala Bokcirkel, nix.

 

 

Annonser

26 thoughts on “Tisdagsskräp, Varför tror du vi låter som vi låter

 1. Bry dig inte om andras åsikter, du lyssnar på vad du vill, och mycket av det som andra tycker är bra, tycker säkert DU är skräp..Så det jämnar nog ut sig i längden..haha..Själv tyckte jag om hårdrock..Och gör än idag..

  Gilla

 2. Skräp 1 är nästan lite sorgligt – att se det gå i graven alltså. Minns ju hur fint rummen var. Så fantasifulla och dessutom ett gediget hantverk.

  Skräp 2 – nja, punk var då aldrig min grej, varken den var svensk eller utländsk. Så ”no comments”;-)

  Gilla

 3. Tycker inte nödvändigtvis att punk är skräp även om det inte är min favoritgenre. Har lyssnat en del på Ebba grön och sådär och har inget egentligen emot stilen som sig.

  Kramar

  Gilla

 4. Jag var aldrig så värst inne på det där med punk, men det är härfitgt när musik blir både historia och egna minnen. Själv är mitt första musikaliska minne hur jag mimade till Carola med hopprepet framför spegeln. Och spelade kassettbandet så många gånger att det snäppte av till slut!

  Gilla

 5. vad bra att du har tagit en massa bilder på fina slottssängen nu när den har blivit ett skräp istället, för mig är det hårdrock som gäller 🙂
  Sv: tack för värmen du skickade mig ❤
  kramar

  Gilla

 6. Ska jag dokumentera allt gammalt skräp jag sparat på kan jag bara ta ett foto från vinden 😉 Det finns även gamla böcker från min skoltid, en massa kläder och saker som barnen skapat när de var små =) kram

  Gilla

 7. Vet du, jag tror att när ni väl kommit iväg till återvinningen med ert skräp så är det genast någon som får syn på dessa fina konstverk och vips plockat med sig dem och sen är de inga skräp längre…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s