Bokrecension / Fotoutmaning / Inredning

Helg i de eviga skogarna

En härlig helg är snart över, så då passar det bra med Marits helgbild!

IMGP9632 IMGP9710

IMGP9728 IMGP9756

Helgen har jag till stor del tillbringat nere i vår sakta framväxande bibliograf med både nytta och nöje. Älskar att det är kallt och älskar att jag då kan mysa i källaren med en brasa!

Hur andras helg varit kan du se HÄR!

Dags att recensera

i de eviga skogarna av Fred Vargas

i de eviga skogarna Fred Vargas

En ny bekantskap för mig, Fred Vargas, som skriver deckare med kommissarie Adamsberg i huvudrollen. Jag köpte den efter att ha läst om Fred Vargas på några olika bokbloggar i somras. Det här är den första boken jag läser av Fred Vargas och om kommissarie Adamsberg och det är dessutom en fransk deckare så jag är obekant med miljön och polisväsendet oxå. Jag tror den här boken är en bit in i en serie om Adamsberg, så det är ibland lite svårt att förstå vilka personerna är och vilka relationer de har. Jag har haft svårt att förstå i vilken ordning böckerna ska komma, ett tips till ALLA förläggare är att alltid tydligt ange vilka böcker som redan är utgivna av samma författare och i samma serie. Det kan ge merförsäljning!

Intrigen i den här boken är superintressant och välkonstruerad, den gillar jag skarpt. Men jag har svårt att ta till mig personerna. De är otroligt opersonliga och endimensionella. Jag kanske fått en annan känsla för dem om jag läst böckerna i rätt ordning, för det antyds saker bakåt i tiden som påverkat relationer, det hade varit intressant att förstå det bättre. Jag tycker inte om när författare gör så, skapar hinder för mig att komma in i böckerna genom att hänvisa till andra böcker som jag inte läst…

Jag är en crazy cat lady så jag borde uppskatta att en katt har en viktig roll för att utredningen ska nå målet att brottslingen hittas, Tyvärr känns den delen av historien alldeles för otroligt för mig som levt med katter i hela mitt liv, så inte ens den relationen landar bra hos mig…

Den här boken lever på sin intrig, det är enbart den som gör att jag ändå kan tänka mig att läsa mer av Freda Vargas och om kommissarie Adamsberg.

Så här påverkade ”i de eviga skogarna” de utmaningar jag genomför:

Hyllvämare, nix
Boktolva, nix
Spänningsutmaningen, nix
Kaosutmaningen, ja, punkt 29: Läs en bok du blivit tipsad om på en bokblogg.
Bloggdala Bokcirkel, nix

29 tankar om “Helg i de eviga skogarna

 1. Du verkar ha haft en skön helg, härligt! Och du har ju några böcker att fylla hyllorna med har jag förstått 🙂 Mysigt att sitta framför brasan och rå om sig själv eller varandra! Ha det bra!

  Gilla

 2. Bibliografen är ju helt fantastisk! Så fin den har blivit – minns före-bilderna om man säger så. Bra jobbat där!
  Termometerns temperatur förtränger jag – det räcker med åtta minusgrader här. Å en brasa kan jag tända vid fem plusgrader också. Ooooops – glömde att vi inte har en öppen spis;-)

  Gilla

 3. Så fint du har fått det! Uppskattar särskilt bokhyllan (men inte behöver det nödvändigtvis vara så dj-a kallt utomhus för att ha det gött inne sa hon som hatar kylan)

  Gilla

 4. Vilket mysigt rum du inreder där nere. Gillar att det är så många böcker. Jag gjorde mig av med tre bokhyllor böcker när jag flyttade. Hoppas att du får en bra vecka. Kram

  Gilla

 5. vad fint det blir därnere i nya bibliografen, där får du plats med många böcker
  jag tycker nu inte att kyla är särskilt mysigt, man måste ju bylsa på sig så mycket när man ska ut dit
  kramar

  Gilla

 6. Så härlig helg du ser ut att ha haft! Den översta bilden med böckerna är för härlig! Många böcker, med plats för fler 🙂 Nu måste jag läsa inlägget igen se vad du tyckte om boken!

  Gilla

 7. För snart en vecka sedan – skrev du detta inlägg… Det visar bara på hur mycket det varit denna veckan också.. Så att jag inte ens hunnit läsa inne hos dig! Men så är det! Så otroligt mysigt det börjar bli i källaren! Förstår om du trivs där du. Många kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.