Fotoutmaning / Utmaning

En gul insats och fem frågor!

I dag har varit en dag med både toppar och dalar. Migrän på eftermiddagen, en rejäl dal, men på förmiddagen var jag ute på en promenad och forsade fram mellan vackra höstlöv som frasade runt mig, virvlade upp i luften för varje steg. En härlig känsla! Sol och klarblå himmel, men kallt så det nöp i näsan. Den promenaden för mig osökt in på Onsdagstema:

”Nu behöver jag en INSATS av er som ni förstår 😉 Temat blir alltså INSATS. Fri tolkning så klart!
Lycka till! Take care out there!”

Så här ser våra falska Ornäsbjörkar ut just nu:

IMGP6647

Alla björkar runt vårt hus är kala sen veckor tillbaka men våra björkar har nästan alla löv kvar och var dessutom fortfarande gröna för bara några dagar sedan. Men nu har de exploderat i lysande gult!

IMGP6657

Och varför envisas jag med att kalla mina björkar falska? När vi flyttade till huset var det flera av våra bekanta som lyriskt utbrast ”ohhh, Ornäsbjörkar…”. Jag som inte är det minsta intresserad av trädgård eller träd (utom i funktionen hängmattehållare) ville ändå ta reda på vad Ornäsbjörk var för nått.  Lång historia kort, ovanlig björk som ofta förväxlas med flikbladig björk, som oxå kallas falsk Ornäsbjörk. Jag gissar att våra är av den falska varianten… Otroligt vackra är de i alla fall…

IMGP6649

Vackra träd med vackra löv som fortfarande är vackra när de faller till marken…

IMGP6648

…men så här ser gräsmattan ut när bara ett fåtal fallit, jag gissar att vi snart måste göra en rejär INSATS för att hinna få bort löven från gräsmattan innan snön faller… Hehehe, tur att jag åker till Amsterdam då, så mannen har nått att göra när han är GRÄSänkling…

Vad andra gör för insatser kan du se HÄR!

Och de här bilderna tyckar jag passar utmärkt även i Charlottas trädgårdsutmaning:

”Trädgårdsfärger – gul”

Vad andra hittat för gula motiv hittar du HÄR!

Jag har blivit taggad av Bokraden och C. R. M. Nilsson att göra den här utmaningen. Länge sedan nu, men jag är ganska långsam av mig…

Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?

Ingen, jag läste inga bloggar innan jag började, och jag känner inte heller någon som bloggar. Det var utifrån en önskan att få skriva mer, och för att få dela med mig av mina tankar och mitt liv. Jag hade ingen aning om att jag skulle fastna som jag gjort, nu har jag svårt att tänka mig att inte blogga!

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Från början hade jag tänkt att skriva mest om feminism och min resa som feminist, och det gjorde jag i ett antal delar. Sen skrev jag om mina inredningar, mitt kreativa skapande vid sidan av skrivandet och jag använde bloggen som bollplank för problemen på mitt jobb och med dotterns skola. Det händer att jag skriver om mina funderingar om livet och samhället. Så började jag. för något år sedan att skriva bokrecensioner, och för ett halvår sedan började jag även med fotoutmaningar, så nu är bloggen mer en foto- och bokblogg än de feministiska och filosofiska funderingar jag tänkt mig, men ibland får funderingarna lite utrymme fortfarande.

Vad vet de flesta inte om dig?

Jag har bloggat så länge och varit ganska öppenhjärtig om vem jag är så det finns inte så många ”hemligheter” kvar… Jag har berättat om min politiska åsikt, om mina tatueringar, om min tid som nakenmodell… Men kanske nya läsare inte vet att jag har en ”Miss”-titel. Miss Kalaspuff, det är jag! Med nedanstående bild vann jag en cykel till min lillebror någon gång tidigt 70-tal… Inte den bästa kopian, jag har en bättre, men den är nedpackad någonstans…

IMGP5806

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?

Pirat, Punk, Tant.

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Jag läser, kollar TV eller reser med familjen. I de två första momenten ingår även att gosa med mina katter.

Nu kollar jag in till er andra en sväng, ha en trevlig kväll!

30 tankar om “En gul insats och fem frågor!

 1. Alltså den där falska eller äkta björken är nog ett av de vackraste träd jag någonsin sett.
  Tycker det är kul att du har en så variationsrik blogg. Att hålla sig till bara ett eller två ämnen ger ofta inget dagligt bloggfoder.
  Å bilden på dig – är du säker på att du inte är tvilling till Pippi;-) Bilden är helskön!

  Gilla

 2. Huvudsaken är att träd och blad är vackra, sedan får de heta vad de vill! Tänk så retfultl det är för alla grannar när deras träd är nakna och dina så vackra.
  Min man fick plocka alla våra äpplen när jag var på keramikkurs, löven sparar jag till sönerna 😉

  Gilla

 3. Gräsänkling, hehehe nu var du rolig.
  Sv: Nej, ingen ost restaurang, kanske har varit, nu e de en ”fin” restaurang med en stjärna i boken.
  Ha det nu så jomla kul i Amsterdam.
  ha de Fia

  Gilla

 4. jag/vi har en äkta Ornäs-björk i trädgården vår, men den är fortfarande rätt liten, växer väldigt långsamt
  🙂 vilken härlig bild 🙂 jättefin
  och du, vilken tur att du och barnen åker iväg just nu när det behöver krattas, du kan inte tänka dig att jag också följer med på resan? här finns nämligen massor av nerfallna löv
  kramar

  Gilla

 5. Höstbilder med två i ett, en kreativ insats av dig. Insatsen med krattningen är bra =) det var kanske inte det maken tänkt på när han vet att han ska bli GRÄSänkling. =)

  Helt underbart foto av dig, tänker att de verkar full av … och tror att det fortfarande finns inom dig och kommer ut med jämna mellanrum. Ha en skön fredag.

  Gilla

  • Jag funderade faktiskt själv ett tag på att söka jobb som krokimodell, tyvärr har jag pga ledbesvär vissa begränsningar vad det gäller att hålla på poser länge och inte få svinont. De planerna fick jag lägga på hyllan.

   Gilla

 6. Först och främst: jösses vilken otroligt gullig bild på dig!!! Helt fantastisk!!! *ler* Jag blev glad ända in i hjärteroten av den!
  Sedan; vad intressant att läsa svaren på frågorna – jag har ju varit med en hel del av din bloggande tid! Kul!
  Och till sist: här har alla träden kvar sina löv – än. Men denna höst har ju varit fantastiskt. Hoppas ni njuter riktigt mycket i Amsterdam!

  Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.