Arg tant / Fotoutmaning / Litteraturnörderi / Utmaning

Härligt höstläsande!

Jag skippar gladmåndag i dag oxå. Det är något bättre än förra veckan, men jag är alldeles för trött för att kunna komma ihåg mina glädjeämnen… Jag tar och kör en Fototriss istället, vars tema den här veckan är ett glädjeämne i sig för mig!

”VECKANS TEMA
… är HÄRLIGA HÖST. Vad tycker du är det härliga med hösten?”

Jag plockar några av bilderna från vår härliga höstpromenad i lördags:

IMGP5938 IMGP6071 IMGP6095

Fler bilder från den härliga hösten hittar du HÄR!

Så tar jag och hänger på Annikas bokbloggsjerka, som den här helgen ställt frågan:

”Läser du helst standalones eller bokserier?”

Jag är definitivt en serieläsare, jag gillar att lära känna personer mer och mer för varje bok, jag gillar att se hur karaktärer utvecklas i små nyanser, och framförallt gillar jag att författaren inte behöver lägga så mycket tid på att presentera sina huvudkaraktärer utan kan fokusera på intrigen. Det är oftast deckare jag läser, och för mig är intrigen viktig, medan jag inte alls är lika intresserad av relationer, så när serier kan presentera personer parallellt med en bra intrig och jag lär känna personer successivt istället för detaljerat, så är jag nöjd. Och gillar jag en författare skaffar jag alla böcker i serien och läser helst i kronologisk ordning. Jag retar mig otroligt på förlag som inte förstår vikten av att tydligt visa, i varje bok, i vilken ordning böckerna i en serie kommer i förhållande till varandra… Där blir jag lite arg tant!

Fast just nu försöker jag vidga mitt läsande och det innebär att jag nu läser betydligt fler fristående böcker och det har sin tjusning det oxå, så jag är inte enbart serieläsare, det funkar även med standalones!

Vad andra helst läser hittar du HÄR!

35 tankar om “Härligt höstläsande!

 1. WOW för dina fina höstbilder! Visst är det roligt att fota dagligen – det är ju som en dagbok – en dokumentation!
  Vad gäller standalones eller bokserier så håller jag helt med dig. Å just nu gör jag faktiskt precis som du, men jag tror nog att serier är mera min grej.

  Gilla

 2. Vilka underbara höstbilder. Jag fuskar lite med kameran ibland, men lyckas sällan få till det. Men jag gillar att ha kameran med mig. Tur att jag har två duktiga fotografer i min närhet.

  Gilla

 3. Vakre bilder. Fra høstpromenaden.

  Bøker i serier er fine, men jeg leser vel så ofte ”stand alones”.
  Historie er på sitt vis seriebøker, det og så.
  Ha en herlig kveld 🙂

  Gilla

 4. Du hade ju fina bilder i ditt triss också. Underbara höstfärger!

  Jag läser väldigt mycket. Det kan vara fristående böcker, men serier, där personerna utvecklas är inte dumma heller. Jag läser allt jag kommer över.

  Gilla

  Gilla

 5. Vist är det härligt med hösten. Fina bilder du fångade på promenaden. Höstfärgerna har inte riktigt hunnit infinna men dom är på G.

  Gilla

 6. konstigt, men jag får inte upp dina bilder, det är bara tomma rutor där
  jag läser också gärna bokserier
  Sv: vi har hjul på vårt soffbord, så vi kör bara iväg den när vi ska spela Wiispel 🙂
  kramar

  Gilla

 7. Du hittade också lite rött! Visst är det underbart med höstpromenader, när det är så fint som det var i lördags o söndags. Varje fall här i Stockholm.
  Ha en fortsatt god höstlig vecka!

  Gilla

 8. Jag gillar hösten med den klara luften och naturens färgspel, däremot ogillar jag novembers evinnerliga gråhet och regnande =( Jag läser också helst ”serieböcker” i kronologisk ordning, gillar när man läst många böcker och huvudpersonen känns som en vän 😉
  Underbara bilder =) Kram

  Gilla

 9. Toppenbilder på den årstid som kommer in nu! Vi har haft en sensommardag idag. Vi har inte riktigt hunnit smaka på hösten ännu – jag önskar att det dröjer länge, men det är i alla fall slutet av september!

  Gilla

 10. Håller med dej! Jag älskar oxå den här första delen av hösten! Så din lördagspromenad var fantastiskt vacker, med sol och glödande färger! Tycker Rallarrosen är så läcker när det är höst!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.