Litteraturnörderi

Bokjerka och resplan!

Helgens Bokbloggsjerka hittar jag inne på Annikas bokblogg. Den här veckan vill hon att vi svarar på:

”Vi tar en enkel fråga den här veckan: vad läser du just nu?”

Just nu: Inget, jag bloggar, hahaha… Nej, men jag är emellan böcker! Har precis avslutat Blindbock av Arne Dahl, helt OK. Det var en inbunden bok så jag hastade att läsa ut den för att inte behöva dra med mig inbundet på semesterresan som startar i morgon. I packningen ligger i stället en hög pocketböcker som ska läsas på tåg och innan jag somnar på kvällen!

Fler svar hittar du HÄR!

Det här blir mitt sista inlägg på ett tag, jag åker som sagt på semester med ungarna i morgon bitti. Jag klarar visserligen att skriva inlägg från mobilen, men fixar inte bilder till inläggen och, vad värre är, orkar inte kommentera er andra via mobilen, det tar en evinnerlig tid. Och bloggen för mig handlar mer om interaktionen med er än något annat. Ni får höra om resan när jag är tillbaka!

Planen är så här!

Först Stockholm där vi ska besöka Gröna Lund, Aquaria, Abba-museumet, Skansen och även ta en tur till Södertälje och Tom Tits. Vi hoppas också hinna shoppa på SciFi Bokhandeln och några andra liknande affärer. Till det här har vi knappt fyra dagar på oss…

Sen drar vi vidare till Göteborg och där ska vi hinna med Liseberg, Universeum, Naturhistoriska, Botaniska Trädgården och Slottsskogen. Kanske även Världskulturmuseet och sen lite shopping. Till det har vi drygt fyra daga på oss…

Så om ni ser en kepsprydd, rödhårig tant med två yngre tonårsbarn dra omkring med knallgul rygga och färgglada kläder (på tanten, not so much på barnen) på något av ovanstående de närmsta veckorna så kan ni komma fram och heja!

Nästa onsdag är jag hemma igen, om jag har orken tittar jag in till er då, ha det bra tills dess!

31 tankar om “Bokjerka och resplan!

 1. Ha det så underbart i både nollåtto och nolltrettioett! Har beställt bra väder till er så ni kommer att bli nöjda. Om du kan klämma in Tekniska Muséet också gör det! Det ligger ju nästan granne med ABBA muséet så…Dina ungar och även du kommer att älska det.
  Jag ska hålla utkik efter dig. Det går ju inte att missa dig på huvudstadens gator med den utstyrseln;-) Ha det riktigt, riktigt bra!

  Gilla

 2. Hoppas ni kommer älska Universeum lika mycket som jag, hade årskort där för några år sen, bara för att kunna gå in och kika på alla fiskar och hajar. Världskulturmuseet har dock inte fallit mig i smaken… Men man är ju olika. Önskar er några goa dagar!

  Gilla

 3. Oj, det var sällan jag inte höll på med någon bok alls. Jag har alltid en 5-7 böcker liggande med bokmärke i, en del som jag läser aktivt i och andra som jag läser väldigt sällan och och kanske till och med hållit på med i flera år. 🙂

  Gilla

 4. Jag har läst första boken i serien och jag ska lyssna på den andra så småningom, är en av mina favorituppläsare som läser den. 🙂 Ha en jätteskön semester!!

  Gilla

 5. vad roligt 🙂 och vad mycket ni har planerat in att hinna med 🙂 jag lovar att komma fram och hälsa ifall jag ser dig, men vänta nu, det säger jag till mig själv 🙂 jag kommer ju inte att vara varken i Stockholm eller Göteborg 🙂
  Sv: jo Mario Cart är jätteroligt 🙂
  ha nu fina dagar alla tre
  kramar

  Gilla

 6. Hoppas ni får en jättehärlg semester. Det är ju en del ni ska hinna med!
  Så synd att ni är jäktade. Jag jobbar ju i Södertälje. Hade varit kul att säga hej…
  Njut nu allt ni kan!
  Kram Pia

  Gilla

 7. Du kan få ett par tips av mig. Letar du böcker så är Rönnells antikvariat på Birger Jarlsgatan 32 helt okej.
  Ifall du har svårt med att hinna så besök först Gamla Stan, sen kan du ta Djurgårdsfärjan från Stadsgården som lägger till precis utanför Grönan. Då får ni se stan från vattnet också. Men som nollåtta så måste jag faktiskt erkänna att åker du till Götet sen och går på Liseberg så kommer Grönan att framstå som rätt futtigt.
  Många bra krogar i stan kör dagens för under hundralappen mellan 11.00 och 14.00 ungefär. Ett ställe jag gillar som dessutom har god öl är Akkurat på Hornsgatan, ta till vänster bakom Stadsmuseet vid Slussen.
  Mosebacke är trevligt att fika på, man har utsikt över hela stan. Tyvärr så går inte Katarinahissen längre så man får ta trapporna efter berget.

  Gilla

 8. Önskar er en trevlig semester!
  Måste vara skönt att åka till dessa städer nu när turisterna har börjat på försvinna mer och mer ifrån dem, avskyr att trängas vart man än ska…

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.