Fotoutmaning / Inredning / Litteraturnörderi / Utmaning

Nattlig triss i serier!

Trevligt att ni är så pass många som tror att jag klarar av att själv skapa de fina drakarna i förra inlägget! Det känns nästan trist att behöva göra er besvikna, men det är köpta från Your deco shop. Vi köpte dem förra sommaren, men först nu har jag tagit mod till mig att försöka få upp dem… Det känns ganska krångligt:

Varje drake är som en gigantisk sticker som är fäst på ett vitt  pappersark. Över draken finns en klistrig plast film. Instruktionen är att först gnugga plastfilmen med en medföljande hård dyna, så draken släpper från papperet och i stället fastnar på plasten. Redan här inser jag att det finns utrymme för misslyckande…

Därefter ska plasten och draken dras loss från papperet och plasten placeras sedan på den yta där vi vill ha draken. Mycket som kan gå fel även här, dels kan jag få problem med att få loss pappen utan att draken följer med, dels hinner det fastna en halv katt i form av katthår innan jag fått plasten på plats på väggen…

Sedan ska den hårda dynan fram igen, den här gången ska draken gnuggas fast på väggen, och sen ska den klistriga plasten dras loss, voila, en styck väggdekoration på plats! Förutom alla de delar av draken som jag inte lyckas få fast på väggen utan som följer med den klistriga plasten när den dras av… Och känns det inte lite underligt att draken först kan gnuggas fast i plasten för att strax efteråt på samma sätt gnuggas loss från plasten?

Det känns som om det här är ett projekt för en betydligt noggrannare och tålmodigare person än mig… Men skam den som ger sig, under veckan ska jag nog ta mod till mig och få upp våra nya kompisar på väggarna! Dragon of Death, Dragon of Fire, Dragon of Water, Dragon of Fear och Dragon of Magic kommer nog att trivas här i Dragon Lair! Jag återkommer med rapport…

Så kastar jag mig över Tisdagstema!

” Jag är ute och reser och har precis tagit en nattlig promenad från tunnelbanan så inspirerad av det får veckans tema bli natt.”

Hmm, jag läste temat först när jag vaknade i morse, vid nio-tiden (ja, jag har semester and I’m loving it!) så natten (och fullmånen) hade redan försvunnit. Och än är det långt kvar till nästa natt. Så jag rotar i arkivet och ger er en riktigt suddig nattbild, någon som ser vad det föreställer?

20130603 flamingo by night

Det är min fina flamingo som nattetid får strålkastarbelysning av våra solcellslampor! Två stycken riktade mot flamingon säkerställer att grannarna aldrig kan missa vad som finns i vår trädgård… Den blåa kuben är en solcellslampa som dottern inhandlat till sin damm. Fotot är taget en natt i början av juni, när dammen precis blivit klar.

Fler nattliga bilder hittar du HÄR!

Hos Lyran hittar jag veckans tematrio:

Berätta om tre bra serier/grafiska romaner!”

Jag ÄLSKAR serier och har läst sådana i hela mitt liv. Som ung var det först Kalle Anka, men sen gick jag över till Fantomen (var självklart med i fantomenklubben och har ett halsband med Fantomens goda märke…), Buster och Agent X9. Jag och brorsan älskade oxå Lucky Luke och Gaston och tillsammans köpte vi allt som gavs ut. Just Gaston är en guldgruva har jag insett, då välbevarade första upplagor kan ge flera hundralappar om jag säljer dem. Alla mina är just välbevarade förstaupplagor, så om det blir knapert nån gång får jag väl sälja av dem…

Det visade sig att min man är lika stor serienörd, hemma i mitt barndomshem har vi fyllt ett förråd med säkert tio flyttkartonger fyllda av våra gamla serietidningar, vad vi nu ska med dem till… Sen, när jag blev äldre, fortsatte jag läsa serier, i nästan samma utsträckning som jag läser ”vanliga” böcker. Jag läste alla nummer (och har dem lagrade i en av de där flyttkartongerna…) av de fantastiska tidningarna Epix och Pox och där fick jag verkligen smak för vuxenserier (och då menar jag INTE porr…), men sen har jag inte riktigt odlat det.

Vi prenumererar på tre serietidningar, Ernie, Nya Serieparaden och Nemi. Rocky köper jag i bokform, men romaner i serieform, det blir det inte så mycket av tyvärr. Jag ska kolla runt hos er andra i den här trissen och samla på mig tips!

Så, vad kan jag då säga att jag läst i romanform…

1. Lucky Luke av Morris och Goscinny. Läste allt som kom ut och tycker fortfarande att de är roliga att återvända till.

2. Spirou som skapades av Rob-vel, men de jag läst är gjorda av Franquin (som oxå gjorde Gaston). Roligast är ett album jag har där berättelsen är som ett naturprogram om marsipulamin. Hur den lever, vad den äter, hur den föder upp sina ungar. Superkul!

3. Modesty Blaise av Peter O’Donnel och ett antal olika tecknare. Av alla serier i Agent X9 var det Modesty Blaise som tilltalade mig mest, och det finns en del album utgivna som är sanna spänningsromaner som jag läst. Och självklart var jag lite kär i Willie Garvin…

Det kanske inte kommer som en överraskning att jag, när jag några korta dagar var på tjänsteresa till Bryssel, la den lilla fritid jag hade på att besöka seriemuseet där. Belgien har fantastiska serieskapare!

Fler triosvar hittar du HÄR!

31 tankar om “Nattlig triss i serier!

 1. Läste massa Kalle Anka, Fantomen och Agent X9 som barn. När jag kom upp i tonåren blev det Epix, Pox, Heavy Metal o.s.v.

  Spirou och Gaston av Franquin är två favoriter.

  Gilla

 2. Läser om drakarna med stigande undran/förfäran. Du är modig och skicklig du – vilket jobb för att få dem på plats! Men jag har läst ikapp hos dig nu så jag vet att de är stiliga skapelser väl värda din möda 🙂
  Glad att stöta på någon mer än jag (och Willie då) som gilla Prinsessan 😉

  Gilla

 3. Agent X9 prenumererade jag på när jag var liten, men har inte läst på mycket länge. Gillar Galago massor. 🙂 (Har också en flamingo, men ingen trädgård. Blev lite besatt efter jag första gången såg John Waters ”Pink flamingos”, haha). Min serietrio

  Gilla

 4. Tålamod är bra att ha, men vet inte själv om jag skulle ha det tålamodet med drakarna.
  Kalle anka minns jag att vi prenumererade på när vi var små. Kommer ihåg att det nästan kunna vara en tävling mellan mig och brorsan vem som lyckades ta nyaste tidningen först.

  Kram

  Gilla

 5. Fin bild på flamingon. De där drakarna är väldigt fina, men ska de verkligen behandlas så många gånger innan de kommer på plats? Du bjuder väl på en bild när de kommer på plats.

  Gilla

 6. Jag läste faktiskt också en massa serier inser ja nu när jag läser ditt inlägg. Har inte tänkt så mycket på det, men så är det. De belgiska serierna var stora favoriter från när jag bodde där ett tag när jag var liten.
  Och tisdagstemat – bra att ni uppmärksammar grannarna på flamingon. 🙂

  Gilla

 7. Men du fixar det Freja men kanske pille jobb jag vet bara när jag skulle sätta upp en liten text stånk o stön var det men fint blev det …..önskar dig en skön dag kram

  Gilla

 8. det där låter ju jättekrångligt och svårt, du får ta en i taget och ha gott om tid, du kanske kommer på det ”rätta knixet”
  vilken fin bild på flamingon
  Sv: menar du att ni bara haft 10 grader nu när vi har haft riktigt varma sommardagar?
  kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.