Bokrecension / Jobb

En orolig grav

Hå hå jaja, min kropp och min hjärna vill ha semester nu, så det finns ingen ork kvar när jag kommer hem från jobbet.

Jag går på min semester först nästa fredag, men jag har en del flex att ta ut, och den måste jag ta ut innan jag byter jobb. Så nu kommer jag att flexa fredagen den här veckan och torsdag och fredag nästa vecka, så istället för att ha 7 arbetsdagar kvar har jag bara 4. Det känns skönt och nödvändigt, jag är rejält sliten!

Jag hade tänkt vara med i en fotoutmaning, men jag orkar inte gå ut och fota, och jag orkar inte rota igenom mitt arkiv. Så jag nöjer mig med en bokrecension.

I dag recenserar jag:

En orolig grav av Elly Griffiths

IMG_5311

Jag gillar Elly Griffiths sätt att skriva och jag gillar hennes huvudperson, Ruth. Jag tycker Griffiths på ganska enkla sätt kan skapa personligheter som är lätta att ta till sig och som känns verkliga, och det uppskattar jag. I den här boken får även druiden Cathbad ganska stort utrymme, och eftersom det bor en liten förskrämd häxa inom mig så uppskattar jag det.

Däremot tycker jag att själva kriminalhistorien får ett ganska litet utrymme i den här boken. Historien blir mer en relationsroman än en deckarhistoria. Visserligen en bra relationsroman, men eftersom jag vill ha en deckarhistoria kan jag inte hjälpa att jag blir lite besviken. Vissa saker får inte någon förklaring riktigt, och kriminaldelen av berättelsen sker lite i förbifarten, lite i skymundan.

Synd, för om den fått samma omsorg som relationerna hade det här varit en kanonbra bok. Nu är det en bra bok, men den hade haft potential att vara bättre…

11 tankar om “En orolig grav

  1. Grattis till den korta ”arbetsveckan”. Om du är sliten så lägg dig i din fina soffa, sätt på tvn och titta på Sverige-Danmark om en stund. Du som gillar Pia Sundhage!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.