Arg tant / Katter / Real Life / Utmaning

Ett sjukt Real Life, är det nått att gilla?

Real Life är utmaningen där du visar upp dig själv och ditt liv helt osminkat och ostylat. Den här veckan undrar Yohanna:

”- hur är det att vara sjuk för dig?
– har du något TREVLIGT sjukdomsminne?
– någon trevlig ritual, tradition, något du unnar dig osv?
– hur kan man göra att det blir lite trevligare att vara sjuk?
– och är det bara jag som får en speciell doft i näsan och smak i munnen när jag är sjuk?”

Jag har fått fundera lite fram och tillbaka på den här utmaningen. Ska jag skriva om hur det är att vara sjuk eller om hur det är att vara sjuk eller om hur det är att vara sjuk… Alltså, ska jag skriva om de korta sjukdomarna, som förkylning och/eller magsjuka, eller ska jag skriva om de kroniska sjukdomarna som IBS och migrän eller ska jag skriva om hur det är när hela livet vänds upp och ner och sjukdomen sätter sig i själ och benmärg och inte vill släppa alls…

För tio år sedan sjukskrevs jag för kraftiga stressymptom och det gav mig en helt ny syn på sjukdom och att vara sjuk. Att vara sjuk på det sättet tar lång tid att läka medan omgivning i allt för många fall är helt oförstående och inte tror på sjukdomen… Men om jag skulle skriva om det skulle det bli ett evighetslångt inlägg, så jag tror att jag får skriva flera kortare inlägg om det i stället.

Jag landade i att jag ska skriva om de där korta sjukorna, förkylningen som går över på en vecka, magsjukan som sträcker sig över en förstörd helg…

– hur är det att vara sjuk för dig?
När jag är frisk och livet rusar på så kan jag ibland inbilla mig att det skulle vara skönt att få en lätt förkylning så jag utan dåligt samvete kan bädda ner mig hemma med katter, en bra bok, en stor kopp varmt te och lite godsaker. Men när jag väl är sjuk så hatar jag det. Sängen känns obekväm, jag är för trött för att läsa och varken teet eller godsakerna smakar nått….

– har du något TREVLIGT sjukdomsminne?
När jag var liten och var hemma från skolan, så var jag ensam hemma, eftersom det då inte fanns någon möjlighet för föräldrar att stanna hemma med sitt sjuka barn. Men jag hade en reservpappa som var sjukpensionär. Min mamma brukade tala om för honom att jag (eller mina syskon) var sjuk och vid lunch kom han hem till mig, lagade en god lunch, hade med sig en serietidning och lite godis och stannade efter lunch kvar och spelade spel med mig ett tag. Det var supermysigt, och han var egentligen en mycket bättre pappa än min riktiga… Hans fru var oxå som en reservmamma, hon lever fortfarande och vi syskon brukar besöka henne varje jul fortfarande.

– någon trevlig ritual, tradition, något du unnar dig osv?
Nix, inga traditioner, jag bara tycker synd om mig och gör allt jag kan för att bli frisk igen…

– hur kan man göra att det blir lite trevligare att vara sjuk?
Massor av alvedon… Det jag tycker är jobbigast är att ingenting är bekvämt och inget smakar gott… Jag får alltid värk i hela kroppen och sen får jag tvinga mig själv att äta och dricka, för allt smakar illa… Det finns faktiskt inget trevligt alls med att vara sjuk!

– och är det bara jag som får en speciell doft i näsan och smak i munnen när jag är sjuk?
Jag vet inte om det bara är Yohanna, jag får det i alla fall inte…

Och jag är lite sur just nu. För nu är det helg, tre lediga dagar, bara jag hemma. Jag skulle äta gott, läsa mycket, fixa lite i trädgården, måla lite, kanske sy. Pyssla om mig själv och få skapa lite inredningsdetaljer. Och tror ni inte att halsen är sårig och kroppen febrig???? JAG HATAR ATT VARA SJUK!

Ja, ja, det som funkar både när jag är frisk och när jag är sjuk är att mysa med mina katter, så det är väl det jag får göra… När jag i veckan varit hos frissan blev bengalhonan som galen, mitt hår måste genast tvättas…

20130618 kattvätt

Och så här uppmärksam är abessinerhanen när jag äter glass. ”Men jag då, när ska jag få glass?”, Men nu är det matte som har ont i halsen, så glassen är som medicin…

20130530 aby

Och inget botar feberfrossa så bra som en varm och gosig katt i famnen, min burmahane är den allra bästa medicinen…

20130528 burma

Så det enda jag gillar med att vara sjuk är mina katter, och bilderna på dem får därför bli mitt bidrag i:

TORSDAGSTEMA – I like. Här kan du visa vad du gillar precis nu. Det kan vara mat, ett klädesplagg, väder, en situation, människor, ett nytaget foto, husdjur”

Fler saker att gilla hittar du HÄR!

17 tankar om “Ett sjukt Real Life, är det nått att gilla?

 1. Även om jag inte är så förtjust i katter (heller), måste jag säga att du har överträffat dig själv vad gäller bilderna. De är helt suveräna, speciellt den sista!
  Du börjar bli en riktig superfotograf Freja!

  Nej att vara sjuk är inget roligt, speciellt inte under sommaren och midsommarafton.

  Gilla

 2. Gud vilka mysiga katter, förstår att de är enda glädjeämnet när du är sjuk. Nej inte är det kul att vara sjuk, hoppas du kryar på dig snabbt!

  Gilla

 3. Hatar att vara sjuk jag med, fy bövelen… tog min sista penicillin i dag efter en tio dagars kur, nu bör halsflussen vara borta. Krya på dig och katterna är hur söta som helst 🙂

  Gilla

 4. Å være syk er ikke noe å like. Basta!
  Men katter, de gjør dagen lettere. Alltid 🙂
  God bedring.
  Og kos kattene fra meg 🙂

  Gilla

 5. Nej det finns inget positivt med att vara sjuk, men bästa boten för ont i halsen är glass – massor av glass 🙂 Vilka fina och mysiga katter du har. Själv har jag en helt vanlig ”bondkatt”. Undrar vad du hade i håret som gjorde bengalhonan galen?

  Gilla

 6. Djur passar verkligen på att mysa lite extra när husse eller matte är sjuk.
  Fina katter du har förresten.
  Nu hoppas jag att ditt halsonda har försvunnit under natten och du får dig en trevlig midsommar.

  Kram

  Gilla

 7. Nej, det är inget kul att vara sjuk, innan vi skaffade våra två barn, var jag knappt aldrig förskyld, med sedan barnen började på dagis, och drog hem, allehanda smittor, har vi varit sjuka konstant..Nyligen slutade vår yngsta dotter på dagis, och nu går hon med i skolan med sin bror, i höst..Över med sjukdommar nu? (iallafall förskyldningarna, förhoppningsvis?)

  Gilla

 8. jag gillar inte att vara sjuk, what so ever, jag har ju mina kroniska sjukdomar och det räcker och blir över, eftersom de är autoimmuna så har de liksom blivit fler och fler 😦
  härliga bilder på dina underbara katter
  kramar och en trevlig midsommar till dig

  Gilla

 9. Jag såg detta inlägget och var tvungen att stanna upp ett tag! Jag är superdålig på att vara sjuk. Jag hatar det. Jag vill inte ens tänka på något bra med att vara sjuk. Det finns ju inget – enligt mig! 😦

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.