Egoboost! / Fotoutmaning

Så smått gladmåndag och junibild!

I dag känner jag att jag så smått kan börja återuppta mina gladmåndagar. livet är upp och det är ner, när det är ljust finns det alltid stråk av sorg och när det är mörkt finns det alltid glimtar av glädje. Dags att försöka hitta vad jag har att vara glad för:

– En av mina bästa kollegor på jobbet börjar ett nytt jobb, som chef på en helt annan avdelning, just i dag. Supertrist att mista hen som nära arbetskamrat, men så glad för henoms skull!

– Det gläder mig att sonen i dag är frisk och kry efter att ha varit rejält förkyld med hög feber i slutet av förra veckan och över helgen.

– Snart, snart är det sommarlov, det gör mig alltid glad! Även om jag väntar halva sommarlovet innan jag är ledig är det skönt att barnen får vara hemma och njuta av ledighet. De ska åka till Tyskland med min man direkt efter skolavslutningen, sen ska dottern på ett scoutläger under sommaren och när jag blir ledig ska jag ut och ”tågluffa” i Sverige någon vecka med dem. Annars blir vi på hemmaplan och kanske, kanske kommer vi igång med att renovera källaren. Jipeee!

– Extra glad är jag över att jag var på ytterligare en jobbintervju förra veckan (av alla de jag gått på det senaste året). Det är alltid kul att bli utvald till intervju, och i det här fallet lyckades jag genomföra intervjun så pass bra att jag fått gå vidare till nästa steg. Där gjorde jag två olika tester på nätet, men jag vet inte än vilket resultatet blev. Särskilt roligt var det att gå vidare efter att ha varit på en intervju där jag till och med började gråta, eftersom jag var tvungen att berätta om min mammas bortgång och kommande begravning. Där och då trodde jag att jag mist chanserna till jobbet, men tydligen inte! Normalt brukar jag vara en klippa på den där typen av test, jag ÄGER som jag skrutit om tidigare, men det kanske inte gick lika bra nu när jag har hjärnmos…

– Det gläder mig oxå att samma kollega som fått nytt jobb i dag är inbokad för att ge referenser för mig på jobbet som jag sökt. OM jag skulle få det kommer hen och jag att sitta i samma kontorslandskap, intill varandra, men chefa för varsin grupp medarbetare. Håll tummarna!

Och för att bygga på glädjen kör jag Helenes Måndagstema!

”Jeg er i skikkelig sommermodus, og velger meg et sommertema denne uka: 

VELKOMMEN JUNI! / WELCOME JUNE!”

Ni som följt min blogg ett tag vet att sol och värme inte riktigt är min melodi. Med ljuskänsliga ögon ger stark sol mig migrän, jag bränner mig så jag får brännblåsor nästan bara av att se solen på bild, och värmen gör att jag mår illa och inte kan äta… De senaste veckorna har jag uthärdat insvept i bredbrättade hattar, långa böljande kjolar, luftigt fladdrande linneskjortor, heltäckande tygkängor, svarta solglasögon insmord i tjocka lager SPF 50+ sippande på iste eller saft… Och det bara för att jag ska överleva inomhus… Förra året utvecklade jag solallergi, för att lägga ytterligare en solrelaterad krämpa till listan, och den har förstås återvänt i år. Så det kliar, kliar, kliar…

Jag är skogsbondeättling sen oräkneliga av generationer tillbaka, framodlad för norrlands inlands karga klimat och jag trivs med det. Här brukar vintern hålla i sig en bit in i maj , för att sedan under en vecka explodera i vår, och lagom till början av juni får vi vår sommarvecka som sen går över i en extremt långdragen höst… Metrologisk sommar är det, enligt SMHI, när dygnsmedeltemperaturen är över +10 grader Celsius i fem dygn i rad, enligt ryktet blev det inte ens sommar ett år här i mina trakter… I år har det varit lite annorlunda. Våren kom explosivt, men rätt tidigt och de senaste veckorna har det varit outhärdligt kvav och varm extremsommar. Så min junibild får bli en pendang till den första trissbilden i går som så många av er gillade:

IMG_5413

Härligt, härligt! Inte gnuttan till blå himmel idag och vindbyarna sliter och slänger i björkens blad! Jag var till och med ute en sväng på förmiddagen och andades in den friska luften, rensad av nattens rejäla oväder och fortfarande svalt och fläktande. Nu njuter jag av att sitta med min kopp varmt te och känna att ordningen är återställd, hösten är här!

21 tankar om “Så smått gladmåndag och junibild!

 1. Du har mycket att vara glad över den här måndagen.
  Håller tummarna för dig att du äntligen lyckas få tag i ett nytt jobb som du trivs med!
  Vad gäller vädret så förstår jag din resonemang. Stockholm hade nog varit den ideala platsen för dig de senaste veckorna, inkl idag på eftermiddagen. Personligen vill jag ha raka motsatsen till dig och hoppas innerligt att hösten stannar kvar på din ort;-)

  Gilla

 2. Klokt skrivetv första stycke! Ja resten med förstås. Ja det är Litteraturmagazinet jag provat att vara med i. Ja det är lite respons, rörigt och nja…kram

  Gilla

 3. Jag tycker synd om alla som lider svårt av värme eller pollen men fattar inte varför ingen tycker synd om mig när jag lider av för långa vintrar?
  Juni är årets bästa månad!

  Gilla

 4. NEJ! Men snälla du; sommaren tog bara en liten paus!

  Jag förstår att med alla dessa problem som värme och sol medför så gillar du inte den men jag som bara ÄLSKAR sol och värme längtar till den kommer tillbaka.

  Kram

  Gilla

 5. Kul att du hittar dina glädjeämnen trots det som hänt.
  Håller tummarna hårt att du får jobbet! De fattar ju inte vad de missar om de inte väljer dig!
  Vilken himla tur att det är du och inte jag som lider av solen och värmen. Jag som älskar båda delarna. Trist såklart att du mår dåligt men du fattar vad jag menar 🙂
  Kram!

  Gilla

 6. en bra gladmåndag, härligt för barnen med sommarlov
  och självklart håller jag tummarna för att du ska få nya jobbet, det låter som att du är nära 🙂
  kramar

  Gilla

 7. Ja det gäller att ta tillvara på de saker som glädjer en, annars orkar man inte med.
  Lät inget vidare med solallergin. Har man en gång drabbats av det så är det svårt att bli fri den har jag hört. Själv så blir jag bara känsligare och känsligare mot solen genom åren, smörjer mig nu med 20-30 de dagar jag vet att jag ska vara ute mycket (när det är sol).

  Ha en fin tisdagkväll!

  Gilla

 8. Du gör så rätt, som fokuserar på det glada och det som är bra. Det andra finns där liksom ändå! 😉
  Jag håller tummarna för att du ska få det jobb som du vill ha.
  Usch så tråkigt att vara allergisk mot sol och dessutom inte må bra av värme. Vi är alla olika, men min bästa tid är nu! Ha det gott!

  Gilla

 9. Hahahahahahahahaha – ”hösten är här!!” Du är knasig du F. Men jag kan förstå hur jobbigt du har det!! Usch – då är det verkligen inte kul med sol och värme!

  Hoppas innerligt att du får det där jobbet!! Jag håller naturligtvis alla tummar som finns!
  Hoppas din höst håller i sig!

  Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.